Må bättre med blommor omkring dig

Växter och blommor är inte bara prydnader som förskönar våra hem och trädgårdar; de har även många fler egenskaper som påverkar vårt mående och våra stressnivåer i positiva riktningar.

Ta in naturens lugn i ditt hem

Växter förkroppsligar naturen omkring oss och för oss närmare det naturliga, även om de bara förgyller våra fönsterkarmar där hemma. Det är väl dokumenterat att skogen får oss att må bra och slappna av, och när vi plockar in en del av skogen i våra hem så tas den positiva påverkan med även om det är i mindre skala. Med hjälp av en rabattkod från Euroflorist kan du lätt pryda ditt hem med både färska blommor och gröna växter för att öka ditt välmående. Växter är också kända för att minska våra stressnivåer, och då kanske speciellt när det kommer till de växter och blommor vi har i vår trädgård. Där är det själva trädgårdsarbetet som är avslappnande, men även växterna inomhus hjälper oss koppla av mer och stressa mindre.

Håller luften ren och välfuktad

Många växter är också kända för att de hjälper till att både rena och fukta luften, vilket är riktiga hälsokickar för oss människor, speciellt med tanke på att luften vi andas innehåller en hel del kemikalier. Alla växter ökar luftfuktigheten, vilket bland annat motverkar statisk elektricitet, medan andra renar luften från giftiga gaser och omvandlar dem till ofarliga ämnen. Guldpalm, gullranka, brudorkidé, kallaväxter och påfågelsblad är alla exempel på växter som verkligen tar hand om din inomhusluft. Brudorkidén är exempelvis känd för att rena luften väldigt bra under nätterna, vilket gör den bra att ha i sovrummet. Så förgyll ditt hem med växter för att få bättre luft, minska stress och öka ditt generella välmående. Som kronan på verket är växter en av de inredningsdetaljer som verkligen får ett hem att leva upp, tillsammans med gardiner och tavlor på väggarna. Men växterna och blommorna har en speciell plats som prydnader i ett hem, och vet du vilka övriga hälsofördelar som kommer med dem är det ännu lättare att älska dem.