Förgyll hemmet med blommor

Något som verkligen kan förgylla en plats i hemmet är att ställa en högt älskad blomma där och se hur den breder ut sig och tar sin självklara plats. Nu, mer än någonsin, är intresset för blommor väldigt stort och det både googlas och pinnas växttrender och blombutikerna går själva ut med vad för blommor som är inne för året eller säsongen. Några trender som slår stort i blomvärlden 2021 är små och stora bladverk men också de som varit lite i skymundan får ta plats med vackra färger och spräckliga blad.

Caladium

Några av trenderna som spås hålla i sig under 2021 är att vi gärna köper blommor med lite annorlunda blad, färggranna och spräckliga eller varför inte både och? En sådan blomma som har fått ta mer plats under 2020 men även nu under 2021 är Caladium. En otroligt vacker blomma i färgerna grönt, rosa, vit eller röd. Blommans blad har en väldigt speciell form som tilltalat och tilltalar många och denna blomma och en julgran till julen får garanterat gnistra ikapp med alla färger! Caladium är en blomma som inte kräver alldeles för mycket omsorg så den passar även den som glömmer bort att vattna blommorna någon enstaka gång. Helt klart en blomma som är ett konstverk i sig!

Oxalis

En annan blomma som fått en skjuts uppåt de senaste åren är de otroligt söta Oxalis, även känd under namnet Lyckoklöver. Vanligaste färgen på denna sort, även om den finns i flera, är den purpurfärgade varianten med små, fina blad. Den här blomman kan du plantera om till våren och den kräver liksom Caladium lite omsorg men med något gröna fingrar så klarar sig växten galant!

Coleus

Om du är ute efter en lättskött blomma som trivs i soliga fönster så är Coleus, även kallad Palettblad, den perfekta blomman att satsa på. Den är vacker i sin yvighet och är ett givet val om man inte alltid har tiden att ägna sina blommor så mycket uppmärksamhet. Den kan dock behöva toppas då och då för att behålla sin yviga form och för att få ny kraft och energi till att växa men allt som oftast är det enda denna växt kräver lite vatten, näring och ett soligt fönster att få glänsa i.