Lyft blomrabatter och trädgården med dekorsten

Ett av de enklaste sätten att snabbt förändra en trädgård är med hjälp av dekorsten. Det finns många färger och olika slags stensorter att välja mellan. Dekorsten är både snyggt och mycket lätt att använda.

Dekorsten

Det spelar ingen roll vilken slags trädgård du har, du kan använda dekorsten oavsett. Vissa personer fyller hela trädgården med dekorsten för att göra trädgårdsarbetet så lättsamt som möjligt. Andra föredrar istället att lägga dekorsten kring rabatten, längs med en gång eller för att skymma dräneringen. Du kan både använda stenar för att lyfta fram någonting, som en fin blomsterrabatt, men också för att gömma undan fula rör, dränering och annat som är nödvändigt men som förstör utseendet i din trädgård. På Stenbolaget hittar du ett stort sortiment av dekorsten och även guider som hjälper dig att dekorera snyggt. Du hittar också information om hur du kan bygga en stödmurar och anlägga utegolv med skifferplattor.

Lyft fram blomrabatten

Dekorsten kan verkligen lyfta en blomrabatt. Har du anlagt en fin ö mitt i trädgården kan du lägga dekorsten på marken eller ringa in själva blomstren med fina stenar. Då får du både en fin inramning och en tydlig avgränsning mellan trädgård och blomsterrabatt. Förutom att det också ser mer ordningsamt ut. Du kan också välja att bara lägga dekorsten på en viss del av din rabatt. Det är fint att låta rosor klättra uppför väggen och lägga ljus sten på marken för att rama in själva rosrabatten.

Skapa en gång

Du kan antingen lägga ut dekorsten som gånggrus eller så använder du de fina stenarna som inramning av själva gången. Det är vackert att ha en vit gång fram till husdörren eller genom trädgården fram till verandan. Det ger lite sagokänsla och kommer lyfta fram allt vitt du har i din trädgård på ett alldeles särskilt sätt: staket, blommor och utemöbler i vitt kommer färgmässigt att ploppa fram på ett härligt sätt. Du kan också välja att lägga grå sten om du vill ha ett mer naturligt utseende.

Det fina med att ha dekorsten på gången är att du får lite grövre stenar som är lätta att hantera. Det ser snyggt ut och är enkelt att kratta eventuella stenar som hamnat på gräsmattan tillbaka till gången. Har du en större trädgård kan en anlagd gång med dekorsten göra otroligt mycket för att lyfta hela trädgården. Det är trevligt att ha en gång till gäststugan, uteplatsen eller bärbuskarna. Låt det finnas en tanke med gången. Den ska ha ett tydligt mål. Vill du göra det extra fint så köper du små stenblock från Stenbolaget som du lägger som kant vid din gång. Du kan även plantera blommor som får följa gången eller stigen.