Trädgårdsintresse som senior

När du är senior och har gått i pension har du betydligt mer tid att ägna dig åt dina intressen. Om du älskar blommor och trädgård kan du ägna mycket tid åt att ta hand om din trädgård och plantera fina blommor. Men när du blir senior och går i pension får du mindre pengar i plånboken. För att du ska kunna utöva dina intressen kan du utnyttja Seniordeal för att få rabatt på dina intressen. Du kan även använda seniordeal för att få rabatt på nödvändiga saker som du behöver och därmed få pengar över till ditt trädgårdsintresse. På seniordeal kan du hitta mängder med olika rabatter på allt från resor och nöjen till apoteksvaror. Genom att planera dina inköp och leta rabatter innan du köper något kan du få många kronor över varje månad.

Plantera blommor med barnbarnet

Det är många som blir lugna och harmoniska av att hålla på med blommor och trädgård. Att vara ute i friska luften och att vara nära naturen har positiva effekter på människor. Förutom att du tycker att det är trevligt med blommor och trädgård påverkar det din allmänna hälsa på ett positivt sätt. Att påta i en trädgård ger dig bra vardagsmotion och du mår bra av att jobba med kroppen. Om du har barnbarn kan det vara trevligt att ha sällskap när du ska plantera och sköta om dina blommor. Både du och dina barnbarn kan få en trevligt och mysig stund i trädgården. Låt dig inspireras av barnets tankar och idéer. Trädgården kan bli ert gemensamma projekt och något att mötas kring. Låt barnet så egna grönsaker eller blommor som de också får ansvara över och att ta hand om, med hjälp av dig.

Ha en odlingslott med en vän

Om du inte har en egen trädgård kan du alltid odla blommor och andra saker på din balkong om du har en sådan. Det går även att odla på fönsterbrädan dock i mindre skala. Då kan du satsa på att odla kryddor eller fina blommor. På många ställen finns det odlinglotter om du exempelvis bor i lägenhet och inte har en egen trädgård. Men odling har blivit ett stort intresse för många och därför har också efterfrågan på odlinglotter ökat. Du kanske har en kompis som också är intresserad av blommor och odling, då kan ha en odlingslott tillsammans. Allt blir roligare när man är två.