Ta hand om dina blommor med smart teknik

Det finns många sätt som tekniken hjälper oss på i dagens samhälle och den blir allt mer avancerad. Med lite fantasi kan man använda modern teknik till många olika saker i vardagen och i arbetslivet. Den kan till exempel hjälpa dig att ta hand om dina blommor, fast vattna dem får du fortfarande göra själv.

Rädda dina blommor med smart teknik

Nu kan man inte längre skylla på att man inte har gröna fingrar när det kommer till att ta hand om blommor. Med hjälp av den smarta tekniken som finns kan man ställa alla nödvändiga frågor om sina blommor till en Google Nest Hub som ger svar på allt man behöver veta om sina blommor. Det gör det enklare att ta reda på information när man behöver den som mest. Vattna eller plantera dina blommor samtidigt som du ber om mer information om växten som du tar hand om. På så vis kan du göra flera saker samtidigt och slipper att manuellt gå in och söka efter informationen på Google vid ett senare tillfälle.

Välj lättskötta blommor

Om du upplever det som mycket svårt att sköta växter, men ändå vill ha några i ditt hem, kan du välja växter som är lätta att ta hand om. Som regel gäller att växter utan blommande blommor är mer lättskötta än en växt med vackra blommor. Ett undantag till den regeln kan dock vara orkidéer som är relativt lättskötta jämfört med andra blommande växter. Men försök att hålla dig till gröna växter. Det finns många gröna växter som är mycket tåliga och som tillför lite välbehövlig grönska till hemmet. En fikus är jättebra att ha om man vill ha en tålig växt som kan hålla i flera år. Även kaktusar är så klart något av det tåligaste man kan ha, men de kanske inte är så roliga att titta på. Möjligheten att välja plastblommor finns alltid om man har stora problem med att sköta växter, eller om man inte spenderar tillräckligt mycket tid hemma för att kunna ta hand om dem.

Smarta lifehacks för växterna

Är du en person som vill och kan ta hand om växter, men tvingas spendera mycket tid hemifrån? Då finns det en hel del smarta lifehacks man kan använda sig av för att få hjälp med sina växter under tiden man inte är hemma. För att slippa ha grannen eller någon bekant springande hemma hos sig för att vattna växterna kan man till exempel ta en helt vanlig PET-flaska, skära av botten på den och ta bort korken. Sedan sätta ner den i blomjorden med den avskurna botten uppåt och fylla den med vatten. Då kommer växten att suga åt sig vattnet från flaskan i den mån som den själv behöver. Se bara till att flaskan sitter stadigt med den öppna flaskhalsen så djupt ner i jorden som möjligt.