Sommarblommor och blommande ätbara växter

Att odla sommarblommor och blommande växter som är ätbara är inte svårt och det är svårslaget att äta det som odlats av en själv. Dessutom blir det knappast nyttigare, färskare eller godare med något från mataffären. Blommande växter som är ätbara är bland annat tomater, olika kryddor, rotfrukter och chili. Hos wexthuset.com hittar du ett jättesortiment av olika fröer. Det finns många unika fröer som är svåra att hitta på den svenska marknaden. Är du i början av din odlingskarriär är olika sorters sallader, sockerärter, bönor, lök, rädisa och mangold enkla att börja med. Några enkla sommarblommor är luktärt, blåklint, solros och ringblomma.

Ätbara blommor

Det finns även blommor som går att äta. Ätbara blommor kan användas som dekorationer på bakverk, i salladen och i drinken. Några ätbara blommor är viol, grönsaksblomma, lavendel, gurkört, krasse, syrén, fläderblomma, ringblomma och solros. Kontrollera fakta innan du äter något som du inte är säker på.

Sommarblommor

Att odla sommarblommor från frön är enkelt och kräver varken stor trädgård eller kolonilott. Om du ska odla blommor från frö är bästa tiden att börja förodla mars-april. Det tar ungefär två månader innan de kan planteras ute. Men det är inte bara att ställa ut dem direkt, utan blommorna behöver vänjas med några timmar utomhus om dagen i en vecka innan de är redo för utomhuslivet. Det går absolut bra att köpa färdiga plantor om tiden inte finns till att förodla. Det finns också många blommor som kan direktsås ute.

Sommarblommor är perfekt dekoration utomhus

Oftast är det sommarblommor som är roliga att odla. Sommarblommor är ofta ettåriga och passar perfekt att använda till att pryda balkongen eller uteplatsen med. De går att ha i blomlådor, rabatten, krukor eller amplar. För att lyckas med sommarblommorna i en blomlåda eller kruka ska du tänka på att inte plantera blommorna för tätt. Plocka även bort vissna blommor, för det som händer annars är att blomman tror att den är klar och inte behöver producera fler blommor. Hoppa över lecakulorna eftersom det kan bli för mycket dränering och för lite jord. Har du en kruka, välj en med hål i botten och är det en blomlåda välj en med ett vattenmagasin. Något som du kanske inte visste om sommarblommor är att de inte blommar för att vara vackra utan deras syfte är att fortplanta sig.