Sköta blommande växter

Under en längre period har de gröna växterna dominerat inredningstidningar och varit vanligast att ha hemma. Nu är de blommande växterna tillbaka och vad passar bättre under den kalla och mörka årstiden än att pigga upp hemmet med färgglada växter? Visserligen är de gröna växterna lättare att sköta, men det finns flera blommande växter som håller länge. Det du bör tänka på är om växten ska stå ljust eller i halvskugga, om de ska ha mycket vatten, torka ut mellan vattningarna och om de behöver näring.

Hortensia

Den här vackra blomman i späda färger vill stå ljust och jorden ska hållas fuktig, därför bör den vattnas ofta. Är det väldigt varmt vill den ha rikligt med vatten. Under sommarmånaderna är det bra att gödsla blomman ett par gånger i månaden, då håller den sig extra fin under den mörka årstiden.

Hibiskus

Denna växt kan bli mycket gammal om du sköter den rätt, och det är näring, sol och lagom med vatten den vill ha. Placera inte hibiskusen i direkt solljus även om den vill stå ljust. Växten finns i olika färger och den är väldigt vacker när den blommar.