Så sköter du dina gröna växter

Det är enklare att ta hand om gröna växter än blommande. Glömmer du vattna en gång så jorden torkar ut, tar den lätt igen sig så fort den får vatten igen, men det är inte meningen att du ska strunta i att vattna med flit och tro att de överlever ändå.

Beroende på växtens färg och tjocklek

Man kan säga att ju tjockare blad en växt har desto mindre vatten behöver den. En dusch då och då tycker de om. Växter med tunna blad tycker om att stå i fuktig jord men låt aldrig jorden torka ut innan du vattnar igen. Växter som har mörkgröna blad trivs bäst i skugga och behöver inte stå i ett fönster. För att dessa växter ska trivas bäst kan du bara göra iordning en blombänk eller liknande vid en vägg inne i rummet och ställa mörkgröna växter i olika storlekar där och kanske ha konstgjorda ljuslyktor som ser ut som levande ljus bredvid. Det lyser upp, är ofarligt och börjar inte brinna.

Vattna inte för mycket

När du går din vattningsrunda, känn först på jorden växterna står i, alla kanske inte behöver vatten samtidigt. Känn på jorden, inte bara på ytan utan stoppa även ner ett finger i jorden för att säkert veta om växten behöver vatten.

Växterna trivs bäst där de står

Har du tänkt att möblera om, kan det också kännas trevligt att ändra placeringen av krukväxterna, men det tycker inte alla växter om. De trivs oftast där de står, däremot kan du flytta på en växt som ser hängig ut för att se om den tar sig bättre på sin nya plats. Gör den inte det, bör du kolla om den behöver ny jord, och att inte ohyra finns på bladen.