Så anpassar du din trädgård för hundar

Att hundar trivs bra utomhus ligger i deras natur. Utomhus kan de både åtgärda sina behov, spåra dofter och leka utan att husse eller matte ska vara rädda för att något ska gå sönder. Om du har en trädgård eller en uteplats kan det vara en bra idé att anpassa den så din eller dina hundar kan ha glädje av den. I det här inlägget får du tips på hur du kan anpassa din trädgård efter dina hundar.

Hundgård

Att investera i att bygga en hundgård har många fördelar. Framför allt så behöver du inte oroa dig för att hundarna ska springa bort. I en hundgård kan hunden, eller hundarna vara okopplade och du riskerar inte att de springer bort om de skulle få vittring på ett vilddjur. När du ska bygga din egna hundgård köper du hem hundgårdssektioner som du enkelt kan anpassa efter din trädgårds yta och sätta ihop på egen hand. När hundgården sedan är på plats ska du tänka på att hundarna ska kunna söka skydd mot väder och vind, att de ska ha tillgång till vatten och att de ska kunna skymma sig från solen i skuggan.

Stängsel

Om du inte vill ha en hel hundgård kan du istället välja att sätta upp stängsel. Stängsel funkar både som hinder för att hunden ska smita, men också som hinder från att hunden ska gräva upp dina odlingar och blommor.

Säkra din trädgård

Det är viktigt att se till att din trädgård är säker för hunden att vistas i. Kolla upp vilka växter och blommor som är giftiga för hundar att få i sig och sätt upp stängsel eller knyt fast hunden långt ifrån den rabatten. Andra sätt att göra din trädgård säker är att ta bort de saker som är farliga för hunden. Till exempel krattor som har taggarna uppåt, stegar som hunden kan klättra på och andra verktyg och redskap ni använder i trädgården som kan vara farliga för hundar.

Vatten och vindskydd

Om din hund vistas ute under en längre tid på dagarna är det viktigt att den har tillgång till vatten. En annan sak som är viktigt att tänka på är att hunden ska kunna gå undan och lägga sig på en plats som är fri från vind starka solstrålar. Välj en plats i skuggan där hunden kan lägga sig för att vila under dagen. Om temperaturen är för hög är det bäst att hunden får vara inomhus.