Odla blommor längst med din fasad

Att ha ett blomstrande och sprudlande blomsterland längst med en eller flera fasader är ett enkelt knep för att skapa mer liv i din trädgård. För att det ska bli så bra som möjligt är det en god idé att matcha blommorna med färgen på husväggen. Tänk efter vilka färger som skulle passa med din fasad och välj sedan sorter efter detta. Som tur är passar grönt till det mesta så du har en bra stomme att gå på. Dessutom finns det massor av olika nyanser som du kan välja bland. Besök en blomsterbutik i lugn och ro för att leta inspiration och se vad det finns för urval i butikerna.

Lys upp blomsterlandet med vacker belysning

Om du vill lägga extra fokus på dina blommor vid fasaden kan du alltid installera belysning som gör att de verkligen syns, även under nattetid. Välj en snygg och praktisk fasadbelysning som passar till huset och till dina blommor. Idag finns det flera stilrena och enkla lampor som du installerar på väggen på nolltid. Det finns även lite mer klassiska lyktor och större lampor om du föredrar det. Med en fasadbelysning som passar skapar du en snygg inramning för hela huset som kommer dra blickarna till sig under de härliga sommarmånaderna. Under hösten och vintern kan du sedan planera för hur du ska ha det nästa år i din trädgård och runt fasaden.

Ta med dig ett färgprov från huset när du ska köpa blommor

För att vara säker på att de blommor du vill ha verkligen passar till din fasad där hemma kan du ta med dig ett litet färgprov från huset när du går i blomsterbutikerna. Ta med en liten träbit som är målad i samma färg som ditt hus och jämför sedan detta mot blommorna. Då får du en tydligare bild om hur det kommer se ut och slipper gissa dig till det. Om du har ett vitt hus behövs det oftast inte då det är en färg som passar med allt. I så fall kan du tänka mer på färgkombinationerna mellan blommorna.