Livets alla tillfällen kräver blommor!

Blommor förgyller livets alla tillfällen, oavsett om det gäller födelsedagsblommor, studentblommor, bröllopsblommor eller begravningsblommor. Denna artikel kommer ge dig tips på vilka typer av blommor som kan tänkas passa till de olika tillfällena i livet!

Mor- och barnbukett

Traditionen med att skicka en mor- och barnbukett till den nyfödde är ett uppskattat sätt att gratulera till födelsen. Buketterna består alltid av en mindre och en större bukett i samma färger med ett band emellan, bandet symboliserar det eviga bandet mellan mamman och barnet. Färgerna kan vara könsneutrala eller gulligt rosa, vita och gröna för en liten flicka eller blåa, vita och gula för en liten pojke.

Bröllopsbuketten skall spegla er båda

Traditionen är att brudklänningen oftast väljs först och detta långt innan själva vigseln. Tänk även på brudgummens färger, mönster eller klädsel, det är viktigt att bröllopsbuketten speglas i er båda när ni står inför altaret. Ge floristen så mycket information som möjligt om detaljer och klädsel, ta med foton och visa floristen. Sist men inte minst – boka tid hos floristen, minst 1-3 månader innan bröllopet.

Under rådande covid-19-pandemi, ha i bakhuvudet att vad som helst kan hända! Företag kan snabbt gå i konkurs och ni får arrangera om hela bröllopet själva igen. Sista tipset: välj blommor efter vilken säsong på året som ni gifter er, håll er till säsongens blomster. I princip alla sorters blommor går att få tag på året om. Men både priset och kvalitén kommer bli lidande om ni inte väljer blommorna efter säsongen.

Begravningsblommorna – ett sätt att minnas

När ni ska ta det sista avskedet för en nära eller avlägsen anhörig är blommorna faktiskt den sista chansen att återspegla den dödes karaktär och personlighet. Var den avlidnes favoritfärg gul, kom överens med alla som vill närvara att det endast skall vara gula blommor på begravningsarrangemangen och handbuketterna som respekt för den dödes favoritfärg. På Lova begravning kan konsultation och hjälp kring val av kista komma väl till pass. En familjär och lugn begravningsbyrå underlättar när ni går igenom en förlust av en anhörig. Välj alltid kista först och sedan väljer ni blomsterarrangemangen efteråt. Oftast kan begravningsentreprenören rekommendera en florist eller blomsteraffär som kan hjälpa er med blomsterarrangemangen. Även Svenska kyrkan kan bistå med stöd och konsultation vid begravningar.

Studentens lyckliga dar

Alla kommer nog ihåg studenten, sångerna, känslan, kramarna, vännerna och blommorna! År 2020 har varit ett omtumlande år på flera sätt på grund av covid-19-pandemin och relaterade restriktioner. Flertalet skolor valde ändock att låta eleverna göra språnget ut från skolan och med väntande anhöriga på skolgården. Färgerna på blommorna skall självklart domineras av gult och blått i studentbuketterna. Detta året blev studentdagen surrealistisk för majoriteten av våra svenska studenter men både blommorna och färgerna var gula och blåa!