Blomstergrupper till jul

Under den mörka årstiden är det svårt att ha blomstergrupper ute på grund av kylan, men då kan du plantera dem inomhus. Tänk på att ha kärl som tål vatten så det inte läcker där de står. Kärl av zink, porslin och korgar som har plast inuti är både snygga och praktiska att plantera i.

Att tänka på

Det finns en hel del saker att tänka när du gör egna grupper och en sak är att växterna i varje kärl behöver lika mycket ljus och vatten för att trivas. Det är bra att använda lecakulor och ny fräsch jord. En bra idé är att du också provar dig fram innan du planterar växterna så du får dem som du vill. När du planterat kan du lägga på mossa och den kan du plocka i skogen. Stenar och krossad marmor är även fint. Mycket hittar du i naturen, men kan även köpas i hobbybutiker.

Exempel på blomstergrupp

En grupp kan göras på oändligt många sätt, det går att blanda färgglada växter med gröna. Till jul är det extra fint med små och stora grupper av hyacinter, små amaryllis och en julstjärna. Lägg på mossa, pynta med kottar och några julfigurer som en tomte, ängel eller en julgran.