Blommor och inredning

Visst är det fantastiskt med blommor? De pryder sin plats i trädgården, i fönstren och i vaser på borden. Vill du dekorera med blommor inomhus är en bra idé att sätta upp blommiga tapeter. Vill du ha en extra färgklick är en fondvägg ett tjusigt blickfång.

Tapeter i hallen

Har du tänkt på att snygga tapeter i din hall ger ett viktigt första intryck? Du behöver tänka på att de ska ha rätt färg men också att de har ett mönster som passar dig. Att då välja tapeter med dina älsklingsblommor i din hall gör att både du och dina gäster mår bra. Om du har en liten hall kanske det blir för mycket med blommiga tapeter på alla väggar men då kan du välja att skapa en fondvägg och tapetsera med lite diskretare mönster på de andra väggarna. Ställ också fram en vas med blommor samt några gröna växter så blir din hall perfekt.

Läkande förmåga

Blommor och växter kan också ha en läkande förmåga. Personer som lider av depression blir ofta rekommenderade av sin terapeut att gå ut i naturen. Att gå ut i sin trädgård och pyssla med blommor och växter går lika bra berättar SVT nyheter den 24 september 2022. Det finns också forskning hos University of Florida som visar på samma sak.

Lisa för själen

Blommor och natur är viktigt för att må bra. Gå ut i din trädgård om du har en sådan, annars får du fylla ditt hem med blommor och växter samt inreda med posters eller tavlor och, kanske viktigast, sätta upp tapeter med blommor och växter. Då får du en plats som blir en lisa för själen.