Andra saker du kan göra i din trädgård

På den här sidan får du massor av tips på odling och allt annat som hör till en trädgård. Men en trädgård är mer än bara blommor och den kan användas till så mycket mer än odling. Därför tänkte vi i det här inlägget ge dig några tips på andra saker du kan syssla med i din trädgård.

Middagar

Att bjuda in nära och kära på middagar i din trädgård är ett bra sätt att umgås på. Då får ni både i er god mat och får tid till att umgås med varandra. Förutom att ni kan äta och umgås kan ni ägna er åt andra aktiviteter. Det är ju inte helt ovanligt att det bjuds in till dans om ni har druckit ett par glas alkohol. Ni kan också spela något roligt sällskapsspel tillsammans.

Kolla på stjärnor

Förutom att du kan kolla på dina blommor och se hur dina odlingar växer kan du kolla på stjärnor. Du kan lägga dig på en filt i trädgården och kolla upp mot stjärnhimlen under de mörkare kvällarna. Om du, som många andra är fascinerad av stjärnorna kan du investera i en stjärnkikare/teleskop som gör det möjligt för dig att se stjärnhimlen ännu bättre. Det finns många olika stjärnkikare och teleskop att välja bland i olika prisklasser.

Utomhusspel

Om ni är fler än två personer kan ni använda din trädgård till att spela olika sorters utomhusspel. Det finns många olika sorters utomhusspel att välja bland. Till exempel den svenska sommarklassikern kubb, den franska klassikern krocket eller varför inte den finska klassikern mölkky. Ifall du är sugen på att spela spel i din trädgård finns det stora möjligheter för dig att göra det. Se bara upp så att inte dina blommor blir förstörda och se till att spelplanen är långt ifrån dina favoritblommor eller grödor.

Läs en bok

En annan sak du kan göra i din trädgård är att läsa en bok. Om du har en hängmatta som hänger mellan två av dina träd har du en perfekt läsplats. Du kan läsa fysiska böcker, låna e-böcker digitalt och läsa dem på en läsplatta du tar med dig ut, eller så kan du använda dig av ett par hörlurar, lägga dig tillrätta och lyssna på en ljudbok. Om du vill få mer kunskaper kring allt som har med trädgårdar att göra finns det en hel del bra böcker du kan läsa eller lyssna på. Förutom att det finns bra böcker som ger dig trädgårdskunskaper finns den många bra fiktiva berättelser du kan försvinna in i.