5 växter som lyfter ditt vardagsrum

Att ha växter i ditt vardagsrum är minst sagt bra. De ger rummet liv, lugn och en exotisk touch. Samtidigt gör de betydligt mer än att göra rummet vackert; växter kan nämligen rengöra luften och förbättra dess kvalitet. Med hjälp av växter kan du få en mer syrerik luft, samtidigt som den rensas från kemikalier och koldioxid. Visste du till exempel att det bildas koldioxid när du laddar din mobiltelefon? Nedan tittar vi på fem växter som ger ditt vardagsrum det där lilla extra!

1. Dracaena

Det har gjorts en hel del studier kring växters effekt på inomhusluften. Tester har bland annat gjorts av NASA, som kommit fram till att exempelvis Dracaena hjälper till att rensa luften från olika kemikalier. Växten är dessutom av det större slaget och fungerar därför som en vacker dekoration. Eftersom Dracaena är mindre känslig än andra växter är den ett bra alternativ för dig som dekorerar med plantor för första gången. På https://flo-rea.com/ kan du dessutom hitta mängder med information om olika växter och tips för nybörjaren.

2. Färgglada blommor

Ett fint komplement till en grön växt är en färgglad blomma. Vilken färg du bör välja beror på hur din inredning ser ut och vilka toner den går i. Om ditt vardagsrum har mer neutrala färger kan det vara roligt med en färgklick på vissa håll. Just vackra färger lyfter humöret och skapar en fräsch och somrig känsla. Du kan välja bland ett brett utbud av spännande blommor på https://flo-rea.com/, där du även hittar fröer.

3. Solrosor

Många har växter eller blommor hemma, men det är inte så ofta man ser solrosor i ett hem. En bukett med vackra, gula solrosor passar utmärkt i de allra flesta vardagsrum, oavsett hur din dekor ser ut. Solrosor kan vara extra roliga att ha om du planerar en middag eller fest hemma. På webbutiken https://flo-rea.com/ kan du bland annat hitta fröer för att själv plantera solrosor, vilket kan vara ett spännande projekt!

4. Cycas revoluta

Den här växten kallas ibland för sagopalm. Cycas revoluta ser mest buskig ut när den är mindre, men efter några år kan den växa till att se ut som ett palmträd – ett riktigt exotiskt inslag till ditt hem med andra ord. Växten tycker om direkt solljus och värme, men behöver inte vattnas mer än en gång varje eller varannan vecka. Det är en enkel växt att ta hand om som även den hjälper till att förbättra luftkvaliteten i ditt hem.

5. Citrusträd

Ett annat exotiskt alternativ är citrusträd. Två vanliga alternativ är citron- och mandarinträd. Det finns flera olika varianter, varav en del ger ätbara frukter och andra inte. Oavsett vilket du väljer kan du dock räkna med att imponera på dina gäster – framförallt om du placerar ditt citrusträd på ett vackert blombord.

Slutord

För att lyckas med dina växter är det klokt att hitta en kvalitativ webbshop som dessutom erbjuder tips och hjälp. Det finns många sajter, exempelvis https://flo-rea.com/, där du kan hitta både information och växterna du önskar dig. Lycka till med vardagsrummet!